zaterdag 25 november 2023

Mooie zinnen

 

Terwijl ik liefdevol, alsof ik mijn geliefde streel, met mijn vingers langs de binnenkant van het dakraam aai, het vocht van de lekkage betast, naar buiten kijk en het raam open om de bedompte nachtlucht te verdrijven, ik had het raam gesloten voor te harde wind, kruipt een roodborst over de knot van de wilg, op zoek naar insecten.

Ik kijk de kamer rond als ik deze woorden schrijf. Op de tafel staan verwelkte rozen in een vaas, ze dragen de kleuren kardinaalsmuts rood, helder wit en verliefd ros, het groene blad is nog fris en stevig. Hun schaduw hangt over de fruitschaal waarin kiwi’s en mandarijnen. Straks ga ik naar Schiedam, althans dat is mijn plan. Misschien schiet ik leuke plaatjes en krijg ik inspiratie voor mooie zinnen.

In een kamer op de eerste verdieping, die als relax- en werkkamer dient, klap ik de strijkplank open en breng het strijkijzer op temperatuur. Door het raam werp ik schuins een blik naar buiten en zie de lucht scharkeren van licht naar donker. Een vage regensluier maakt hem wazig en ik … ik schrijf wat poëzie.

licht is als lucht
heeft de verleiding
te reflecteren op het
belang daarvan     

donderdag 23 november 2023

Fragmentjes


    goedendag wensen

    wij elkaar. rossig en koud

    ligt de dag - open.


    
    
    ga ik links, of rechts

    buig ik mee, of ...




    spiegelbeeld

    aalscholver, schollevaar

    strak en met rimpels