donderdag 2 februari 2023

De pechvogel

Onlangs kreeg ik een mail van Jan, die ik uit mijn jeugd ken. Ik voetbalde met hem bij Excelsior Pernis. Daarnaast speelden we af en toe in de buurt van ons huis, of rond de havens bij het dorp waarin wij woonden. Hij is nog steeds actief bij Excelsior, evenals mijn broer Kees. Van hem hoorde hij over mijn fietsongeluk. Omdat hij net als ik vogelliefhebber is en hij mijn blogjes regelmatig leest, trok de nationale tuinvogeltelling hem over de streep om mij een mailtje te sturen. Belangstelling van een jeugdkameraad hoe het met mij gaat is fijn.

In zijn mail had hij het over de pechvogel. Pech in verband met mijn ongeluk en vogel met mijn hobby. Hij zocht de betekenis op. ´Een pechvogel is vernoemd naar een pop in de vorm van een vogel die leraren vroeger naar een leerling gooiden als deze niet oplette´. Aangezien ik vroeger bij een schoolmeester in de klas heb gezeten die dergelijke fratsen uithaalde, kan dat kloppen. Zo valt het één en ander samen. Aan het einde van zijn mail wenste hij mij een goed herstel toe, ´kijkgeluk´ met het vogelen en het schrijven van mijn blog.



 

Met een dergelijke mail ben ik erg blij. Persoonlijke interesse, jeugdherinneringen en wat ons bezighoudt. Dank daarvoor Jan!