dinsdag 17 april 2018

De kracht van positief denken


Al een aantal dagen maakt mijn mobiel vreemde en voor mij zeer ongewenste geluiden. Wanhopig word ik ervan. Maar vandaag echter, lijk ik het euvel verholpen te hebben. Na lang speurwerk blijkt de chip van mijn nieuwe betaalpas de boosdoener. Hij is van invloed op de simkaart van mijn mobiel en veroorzaakt storingen. De betaalkaart krijgt dus een ander plekje in een van mijn zakken. Door mijn vasthoudend positivisme; het komt goed Tino, het komt goed, is het kwaad verslagen.

Nu kan ik bijvoorbeeld weer vrolijk foto’s maken zonder storende bijgeluiden. Fluitend vertrek ik dan ook naar de Spuimonding Oost en de Korendijkse Slikken, om van het landschap en de vogels te genieten. Als ik mijn auto op de parkeerplaats bij de Spuimonding heb geparkeerd en naar het infobord loop, blijkt het gebied tot en met juli gesloten. Teleurgesteld en kouwelijk, want ik ben te dun gekleed, loop ik in draf naar de Korendijk. Ondertussen neurie ik zachtjes; Kom mee naar buiten allemaal, voor mij uit. Dit om een opkomende ergernis te voorkomen.

Ook die blijkt niet toegankelijk. Alleen, het ’heen en weertje’ kan belopen worden. Krijg zelf het heen en weer maar, denk ik nu al wat meer sacherijnig dan voorheen. Ik besluit om dan maar naar de Tiendgorzen te gaan. Helaas is het daar nog onaangenamer als gevolg van een aanwakkerende waterkoude wind. Na een stief kwartiertje ben ik vernikkeld en op het moment dat ik om wil keren, bedenk ik mij. Positieve gedachten winnen het. Niet voor niets, want ik geniet alsnog van het landschap vol beversporen, zingende blauwborsten en als toetje een reebok die, geheel niet bang, langs wandelt alsof ik niet besta.



Als ik thuis ben, wil ik de foto van de ree met mijn vrouw delen. Ik pak mijn mobieltje, veeg over het scherm en als de foto tevoorschijn komt klinkt het als vallende digitale waterdruppels: ploink - ploink, ploink.

Positief blijven denken Tino, het komt goed.