woensdag 5 juli 2023

Daar zijn wij weer

Samen. Door onze fysieke tegenslagen zien Peter en ik elkaar niet meer zo vaak als eerder. Wij delen onder andere het leven van de boomvalk. Er huist waarschijnlijk een paartje in de polder bij mij achter. Goed om daar af te spreken.

Verstopt zit mijn maatje bij een dam achter het riet. Lekker uit de wind en in een mild zonnetje. Hoog boven in een mast zie ik een valk zitten. De telescoop staat op hem gericht. Terwijl hij beweegt, op zijn poten gaat staan, zijn achterste oplicht en een witte fluim het luchtruim in schiet, kletsen wij over de touretappe van de dag ervoor.

over asfalt fietst
juichend een renner terwijl
de ander verliest 

maandag 3 juli 2023

Winkelen

Wij kunnen het ons haast niet meer herinneren dat wij samen zijn wezen shoppen in het centrum van Spijkenisse. Vandaag, op een regenachtige zaterdag, hebben wij er zin in. Even na tienen stappen wij de auto in.

Ik wil een nieuwe trainingsbroek die makkelijk zit bij yoga. Vooraf ging mijn voorkeur naar een Odidas uit. Helaas zijn die niet naar mijn smaak. De Neki, die dat wel is, zit te ruim. Hij valt dus ook af. Een broek van Stonna maakt mij het meest tevreden. Daar valt de keuze op.

Wat een energie kost dat passen en meten. Zelfs het stoeltje, bijgeschoven door de verkoper, draagt niet bij aan gemak. Toch, het lukt en daar ben ik trots op.
Nu nog een zomerbroek. Hij lijkt mij iets te kort. ‘Dat is modern’ zegt José. Ik neem hem, want mijn energie neemt af. Ik ben daardoor sneller tevreden.

Als ook José inkopen heeft gedaan, is het tijd voor koffie. ‘Zullen we naar Kaldi gaan?’, stel ik voor. ‘Dat had ik ook in gedachten’, hoor ik vrolijk als antwoord. En ondanks dat mijn smaak minder is, geniet ik van het moment.

Nu nog een boekje voor onze kleinzoon Ilian kopen en voor mijzelf een tijdschrift. Help! Er is zoveel aanbod dat ik niet kan kiezen. Ook wat ik in gedachten heb, geeft twijfel. Na een tijdje geef ik het op. Keuzevrijheid in een boekenwinkel is een koestermoment. Maar soms, door het enorme aanbod, een aanzet tot chaos in mijn kop. Alleen … Ilian jij hoef je geen zorgen te maken hoor 😊.